Kruche ciasteczka z miodem
Składniki:
4 jajka
250 gram miodu płynnego (1 szklanka)
250 gram mąki pszennej (1,5 szklanki)
100 gram cukru białego (0,5 szklanki)
120 gram migdałów (3/4 szklanki)
Przygotowanie:
Migdały należy sparzyć gorącą wodą a następnie obrać ze skórki i posiekać na drobno. W misce ucieramy jajka z cukrem, następnie dodajemy mąkę pszenną i miód. Mieszamy, na koniec dodając migdały.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładamy ciasteczka, możemy robić to łyżką lub przy pomocy foremki. Dbamy o pozostawienie odstępu między ciasteczkami. Ciastka wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza i pieczemy przez około 20-25 minut.
Kasia W.
redakcja serwisu
www.miodywkuchni.pl
redakcja@miodywkuchni.pl